неделя, 30 октомври 2011 г.
Пилешка пържола в було и едно ароматно хлебче с копър
За съжаление времето на съвременната работеща жена е крайно ограничено и често се налага да се възползва от предимствата на полуфабрикатите. Аз не правя изключение от тази практика и за това днес ще представя едни изключително лесни за приготвяне и много вкусни пилешки пържоли. Тези пържоли по принцип са направени за приготвяне на скара, но и на фурна са чудесни.
Необходими продукти за 5 порции:
5 пържоли в було
50гр.масло
50-60мл. бира
50мл. вода.
сол
черен пипер
За гарнитурата:
Зеленчуков мик по избор 400гр.
60гр. масло
1/2 чл. Маги 10 зеленчука
Начин на приготвяне:
Пържолите и останалите съставки се поставят в тавичка и се пекът на силна фурна до порозовяване.
Зеленчуците се задушават в маслото за 5-10 мин. и се подправят по желание.
По бързата процедура направих и това ароматното, пухкаво и много вкусно хлебче с копър на Мони, което приготвям вече за втори път. Адашче, благодаря ти за рецептата, страшно вкусно е това хлебче.
Поставих необходимите съставки в хлебопекарната и включих на програма за замесване и втасване, след което поставих готовото тесто в намаслена тавичка, в затоплена фурна да втаса още веднъж. Намазах с разбито яйце и изпекох на 170С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Моми,хубава е пържолката,не бих и простила,ако ми падне:)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Мммм, много вкусно и ароматно!
ОтговорИзтриванеАдашче, страшно вкусно изглежда пържолката!:-))) Благодаря ти, че си се доверила на рецептата за хлебчето, радвам се, че ти е харесала, щом я правиш за втори път.:-))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и сърдечни поздрави!