неделя, 30 октомври 2011 г.

Пилешка пържола в було и едно ароматно хлебче с копър


 За съжаление времето на съвременната работеща жена е крайно ограничено и често се налага да се възползва от предимствата на полуфабрикатите. Аз не правя изключение от тази практика и  за това днес ще представя едни изключително лесни за приготвяне и много вкусни пилешки пържоли. Тези пържоли по принцип са направени за приготвяне на скара, но и на фурна са чудесни.
Необходими продукти за 5 порции:
5 пържоли в було
50гр.масло
50-60мл. бира
50мл. вода.
сол
черен пипер

За гарнитурата:
Зеленчуков мик по избор 400гр.
60гр. масло
1/2 чл. Маги 10 зеленчука

Начин на приготвяне:
Пържолите и останалите съставки се поставят в тавичка и се пекът на силна фурна до порозовяване.
Зеленчуците се задушават в маслото за 5-10 мин. и се подправят по желание.

По бързата процедура направих и това ароматното, пухкаво и много вкусно хлебче с копър на Мони, което приготвям вече за втори път. Адашче, благодаря ти за рецептата, страшно вкусно е това хлебче.


Поставих необходимите съставки в хлебопекарната и включих на програма за замесване и втасване, след което поставих готовото тесто в намаслена тавичка, в затоплена фурна да втаса още веднъж. Намазах с разбито яйце и изпекох на 170С.

3 коментара:

  1. Моми,хубава е пържолката,не бих и простила,ако ми падне:)))
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм, много вкусно и ароматно!

    ОтговорИзтриване
  3. Адашче, страшно вкусно изглежда пържолката!:-))) Благодаря ти, че си се доверила на рецептата за хлебчето, радвам се, че ти е харесала, щом я правиш за втори път.:-))
    Прегръдки и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване