неделя, 16 октомври 2011 г.

Попската яхния на Катето и едно ароматно хлебче


  Когато видях тази яхния си казах, тава ястие непременно трябва да се приготви.
Речено сторено. Въоръжих се с продукти и търпение, и се започна борбата с малките лукчета. Ейййййй, толкова са мънички, но са мноооого упорити, е  и аз не им се дадох, доста си поплаках, значително намалих запасите от носни кърпички, но ги победих.:)
Получи се едно много вкусно ястие, което бях убедена, че ще се хареса на съпруга ми, които е голям любител на лучените манджи, за разлика от мен, но и аз си хапнах от тази и останах доволна.
Кате, благодаря ти  за рецептата , мила:* :* :*










 За да бъде почетен и днешният световен  ден на хляба приготвих това бързо  и много ароматно хлебче в хлебопекарната.

 Необходими продукти:

410гр. брашно
230мл. гореща вода 48С.
40 гр. сирене
2чл. сухо мляко
1чл. захар
1сл. захтин
1сл. червен пипер
1пак. доматен бульон
1/2чл. риган
3чл. суха мая


Поставят се всички съставки в купата на хлабопекарната, включва  се на кратка програма и се пече точно 1час.
За следващият път съм решила да пробвам със сушени домати, с тях предполагам ще е още по- вкусно.

3 коментара:

  1. Ей,Мони,радвам се,че вие харесала!Много хубави снимки!
    Питката ти е страхотна!И аз някой ден ще я приготвя!
    Прегръдки и хубава вечер,и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Кате.
    Хлебчето е вкусно и може да се експериментира с подправките.
    Прегръдки и хубава нова седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Как ги въртите тези вкуснотии, бе хора?;-)Питки, хлебчета, какво ли не- монитора ми ухае на пекарна и не мога да се откъсна от него;-)
    Поздравления,Мони!

    ОтговорИзтриване