четвъртък, 15 септември 2011 г.

Еклери



 Тези еклерчете са идеални за предястие и общо взето плънката им е  "изчисти хладилник" и основно зависи от предпочитанията на семейството. Всеки можете да ги напълните с каквото желае. Ето и моето предложение.

Необходими продукти:
 За еклерите: от тук
  • 1чч. вода
  • 1/2чч. олио
  • 1чч брашно 
  • 3-4 яйца
  • щипка сол 
За пълнежа:
  • 60-70 гр. меко обезсолено сирене
  • 1 пак. топено сирене (125гр.)
  • 1 пак. крема сирене
  • 1 кренвирш или др. колбас
  • 50гр. настърган на ситно кашкавал
  • 30-40 гр. омекотено масло 
  • 1/4 връзка копър (но аз нямах в момента) 
  • магданоз 
Начин на приготвяне:

Водата и олиото се поставят в метален съд на котлона. След завирането им се прибавя брашното и сместа се бърка до отделянето  и от стените на съда , ок 2 мин.
Оставя се, да се охлади и постепенно се прибавят яйцата, при непрекъснато бъркане, като всяко следващо се  прибавя  само след пълното усвояване от тестото на предходното.
С помощта на шприц или лъжица малка част от тестото се поставя в тавичка върху пекарска  хартия и се пече при 180С. за ок. 30 мин.
Еклерите се оставят да се охладят, след което се поставят например в поднос и увиват добре със свежо фолио или  в найлонова торбичка. Пълнят се след като омекнат , за предпочитане на другият ден.
Плънката се приготвя, с гореописаните продукти на гладка смес , към която при необходимост се добавя и малко вода 30-50 мл. Екречетата се пълнят с помощта на лъжица или шприц, украсяват се с магданоз и се консумират с удоволствие.

Паралелно с тези солени екрелчета правих и едни сладки еклерови лебеди които може да се видят тук. 

    9 коментара:

    1. Ей,много го обичам това 3 в 1-почистване на хладилника от останалите по-малко продукти,използването им и вкусен краен резултат!
      Браво,страхотна идейка,красива и вкусна:)))
      Прегръдки:)

      ОтговорИзтриване
    2. Благодаря, Катерина, одобрението ти означава много.
      Прегръдки:)

      ОтговорИзтриване
    3. Мони, много са красиви! Чудесна идея за предястие!
      Записвам си рецептата и много се надявам да имам време да ги приготвя за рождения ден на Катето.
      Поздрави :))

      ОтговорИзтриване
    4. Eли, радвам се, че ти харесват. С плънката и може много да се експериментира.
      Прегръдки и целувки на малките сладурани. :) : *

      ОтговорИзтриване
    5. Монка, идеята ти е чудесна! Много са красиви и изглеждат неустоимо вкусни!:-))
      Поздравления, мила!
      Прегръдки и пожелания за усмихната нова седмица!:-))

      ОтговорИзтриване
    6. Искам солени еклери:) Крадвам си един, ти не гледай:Р

      ОтговорИзтриване
    7. Мони, вкусни са и най-вече са нещо различно.
      Дари, почерпи се макар и виртуално.
      Приятен неделен ден дами!!!

      ОтговорИзтриване
    8. Изглеждат супер, а сигурно са и чудесни на вкус. Непременно ще опитам!

      ОтговорИзтриване