четвъртък, 15 септември 2011 г.

Еклери



 Тези еклерчете са идеални за предястие и общо взето плънката им е  "изчисти хладилник" и основно зависи от предпочитанията на семейството. Всеки можете да ги напълните с каквото желае. Ето и моето предложение.

Необходими продукти:
 За еклерите: от тук
  • 1чч. вода
  • 1/2чч. олио
  • 1чч брашно 
  • 3-4 яйца
  • щипка сол 
За пълнежа:
  • 60-70 гр. меко обезсолено сирене
  • 1 пак. топено сирене (125гр.)
  • 1 пак. крема сирене
  • 1 кренвирш или др. колбас
  • 50гр. настърган на ситно кашкавал
  • 30-40 гр. омекотено масло 
  • 1/4 връзка копър (но аз нямах в момента) 
  • магданоз 
Начин на приготвяне:

Водата и олиото се поставят в метален съд на котлона. След завирането им се прибавя брашното и сместа се бърка до отделянето  и от стените на съда , ок 2 мин.
Оставя се, да се охлади и постепенно се прибавят яйцата, при непрекъснато бъркане, като всяко следващо се  прибавя  само след пълното усвояване от тестото на предходното.
С помощта на шприц или лъжица малка част от тестото се поставя в тавичка върху пекарска  хартия и се пече при 180С. за ок. 30 мин.
Еклерите се оставят да се охладят, след което се поставят например в поднос и увиват добре със свежо фолио или  в найлонова торбичка. Пълнят се след като омекнат , за предпочитане на другият ден.
Плънката се приготвя, с гореописаните продукти на гладка смес , към която при необходимост се добавя и малко вода 30-50 мл. Екречетата се пълнят с помощта на лъжица или шприц, украсяват се с магданоз и се консумират с удоволствие.

Паралелно с тези солени екрелчета правих и едни сладки еклерови лебеди които може да се видят тук.